Adtech

24 Haziran 2008 Salı

Panda Anti Rootkit English Türkçe ( Antivirus,AntiSpyware,Internet Security )

Titanium 2006 Antivirüs + Antispyware ve Platinum 2006 Internet Security yazılımlarının yeni sürümleri, ‘rootkitler’ tarafından sıklıkla kullanılan bir teknik olan bellek içinde gizlenen işlemleri saptamak için özel olarak tasarlanmış yeni bir teknoloji sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde, anti-virüs yazılımları tarafından yakalanması zor kötü niyetli yazılımlar daha kolay bir şekilde tespit edilip etkisiz hale getirilebiliyor.





Virüsler, casus yazılımlar, çeşitli saldırı araçları ve benzerlerine karşı Panda güvenlik çözümleri olan Panda Titanium 2006 Antivirüs + Antispyware ve Panda Platinum 2006 Internet Security, şimdi bellek içinde gizli şüpheli işlemleri tarayan ve saptayan yeni bir anti-rootkit teknolojisi içeriyor. Bu teknik özellikle kötü niyetli kodu gizlemek için kullanılmış programlar olan rootkitler tarafından kullanılıyor. Bu durum, virüslerin ve truva atlarının anti-virüs çözümleri tarafından saptanmasını engElliyor.




Rootkit’lerin anti-virüs yazılımları tarafından tespit edilmediğinden emin olmak için bazı siber suçlular tarafından hacker’lara bu rootkit’leri test etmek üzere para veriliyor. Bu ‘iş modeli’, hacker’lar ve kötü niyetli yazılım yaratıcıları arasında popüler bir gelir kaynağı haline gelmiş bulunuyor.







Rootkit’leri kullanarak, truva atları ve diğer kötü niyetli kod türleri bilgisayarlarda gizlenebiliyor. Gizlenmiş truva atı, kullanıcının bilgisi ya da izninin dışında ve anti-virüs yazılımının haberi bile olmadan gizli şekilde kötü niyetli emellerini gerçekleştirebiliyor. Sonuç olarak, bir kullanıcı, bilgisayarının spam (istenmeyen e-post) gönderdiğinden veya servis saldırı reddini (DoS) başlattığından habersiz olabiliyor.







Titanium ve Platinum’un içindekiler gibi bu tip uygulamaları tespit etmek için özel olarak tasarlanmış teknolojilerle, rootkit’ler sakladıkları kötü niyetli yazılımları ile birlikte engEllenebiliyor. Böylece kullanıcıların güvenliği ve gizlilikleri sağlanmış oluyor







Panda yaptığı açıklamada, Titanium ve Platinum Internet Security ürünlerinin tüm kullanıcılarına, kendi yazılımlarının ücretsiz bir güncellemesinin gönderileceğini belirtti. Ayrıca önceki versiyonların kullanıcıları, 2006 versiyonları için www.pandasoftware.com/renewals adresinden güncelleme yapabiliyorlar.

Panda AntiRootkit is a free utility that performs in-depth scans of your computer in search for hidden resources, identifying and disinfecting known and unknown rootkits. Unlike other rootkit utilities which merely “reveal” hidden objects, Panda AntiRootkit positively identifies known and unknown rootkits and gives the option of removing them, including their associated registry entries, processes and files.In addition Panda AntiRootkit has an Exhaustive Scan Monitor (requires reboot) capable of monitoring drivers and processes loading at boot time. It’s unique technology does this at a lower level than any other AntiRootkit utility, therefore revealing all hiding techniques used by the latest generation rootkits. Panda AntiRootkit discovers hidden files, registry entries, drivers, processes, modules, SDT modifications, EAT hooks, modifications to IDT, non-standard INT2E, non-standard SYSENTER, IRP hooks, and much more. Among many things we have added an extended .CSV report which can be exported for consulting detailed information of hidden objects found, and some interface process refinements.Panda AntiRootkit runs on Windows 2000 SP4 and Windows XP and above. For a version that runs on servers please contact your local Panda Technical Support office. Keep in mind that Panda AntiRootkit is not an antivirus solution nor does it provide real-time protection. If Panda AntiRootkit has detected and disinfected a rootkit from your system, we still recommend that you run a complete AV scan afterwards to delete any malicious files that might be left over.



http://research.pandasoftware.com/blogs/images/AntiRootkit.zip

Hiç yorum yok:

programı,oyunu,oyunları,indirt,inndircom,indirin,indirmek istiyorum,indir.com,indir programını,oyununu,porgramını,